Maassluis, de stad waar de historie nog levend is

Maassluis is zo’n plaats met een plezierige schaal. Groot genoeg om stad te mogen heten. En klein genoeg om je er thuis te voelen. Ooit was het een vissersplaats. En dit verleden heeft zijn sporen nagelaten in het centrum: de haven neemt er een prominente plek in. Het is nog altijd heerlijk rondslenteren langs de haven en de vlieten. Hartje Maassluis doet historisch aan, veel van vroeger is gelukkig nog gebleven. Dat maakt Maassluis tot een plaats die je meteen in je hart sluit.

De historie van Maassluis

Wandel eens rond in het centrum van Maassluis en u gaat honderden jaren terug in de tijd. Dit aantrekkelijke stadje ontstond rond het jaar 1340. Toen was het een kleine, maar belangrijke nederzetting bij een sluis die bescherming bood tegen overstromingen. Langzaam maar zeker groeide Maassluis uit tot het gemoedelijke vissersplaatsje zoals wij dat nu kennen. De sfeervolle en prachtige historische binnenstad is een heerlijke plek om te vertoeven.

De levendige haven, de vele terrassen, de eigentijdse winkelvoorzieningen, de schitterende openbare bibliotheek, de musea, Theater Schuurkerk en Theater Koningshof maken wonen in Maassluis zo bijzonder. Erg aardig is ook de overtocht met het pontje naar Rozenburg, over de Nieuwe Waterweg. Dit is Holland op z’n best.

Loofmeesters Maassluis

Loofmeesters Maassluis

Time

Reistijd Arrow

Close

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand


Arrow

Filters:

Filters wissen Filters wissen

Maassluis, de leukste stad aan de Waterweg

‘De eerste stad aan de Waterweg’ noemde Maassluis zich trots. De stad heeft de laatste jaren flinke impulsen gekregen. Veel nieuwbouw – zoals in de Nieuwe Burgemeesterswijk – heeft Maassluis opnieuw op de kaart gezet. De komst van veel nieuwe inwoners is te merken. Maassluis leeft weer. Maassluis bruist. En gelukkig is er ook nog veel bij het oude gebleven. De charme van de binnenstad, het overzichtelijke karakter, de gemoedelijkheid. De eerste stad aan de Waterweg is ook de leukste!

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Loofmeesters is de buurt van iedereen”

Contactgegevens Loofmeesters

Opschoor Makelaardij
Makelaar

Opschoor Makelaardij