... aan het woord

1. Dennis Minderhoud en Meng Wang
Klant

Dennis en Meng
Klant

1. Henny en Bart van Manen
Klant

Henny en Bart van Manen
Klant

Interview Dennis Minderhoud en Meng Wang

Verder groeien in de nieuwe Burgemeesterswijk

Oudhollandse stijl in de nieuwe Burgemeesterwijk

Van Beijing naar Maassluis
Meng en Dennis studeerden beide in Rotterdam. Het oorspronkelijke plan van Meng was om na haar studie terug te gaan naar China. Maar haar relatie met Dennis gooide roet in het eten. Hij zag een gezamenlijke toekomst voor zich in zijn geboorteplaats Maassluis waar zijn ouders en zus nog steeds woonden. De plannen van Meng werden gewijzigd en samen kochten ze een 10 jaar oude woning in Maassluis. Dennis: "Daar hebben we heel veel aan verbouwd en opgeknapt. Meng heeft veel gevoel voor kleur en stoffen. Haar woonstijl is strak, licht en modern. Ze haalt veel inspiratie van Pinterest."

Meng Wang en Dennis Minderhoud

Oudhollandse stijl

"We waren eigenlijk niet echt op zoek naar een ander huis. Maar toen we het bouwbord van Loofmeesters zagen met daarop de afbeeldingen van de woningen die daar gebouwd gingen worden, waren we direct verkocht. Die klassieke, Oudhollandse stijl en die donkere bakstenen sprak ons erg aan. En met het oog op gezinsuitbreiding is een comfortabele en goed geïsoleerde nieuwbouwwoning waarvan we droomden." Toen werd er snel maar zeker niet roekeloos gehandeld. Dennis: "De deal kon alleen doorgaan als we ons oude huis verkocht kregen. Het was in die tijd nog niet zo dat je snel van je woning af was maar wij hadden zo’n geluk! Binnen een week was ons oude huis verkocht en moesten we er snel uit."

Voordelen van vroeg kopen

"Tijdens de bouwperiode logeerden we tijdelijk bij mijn ouders op zolder. Zo konden we lekker een beetje sparen voor ons nieuwe huis. Onze woning was in basis al vrij luxe afgewerkt. Maar dan heb je toch altijd nog je eigen wensen. De dubbele deuren die standaard tussen de keuken en de woonkamer zitten, vond het stel ideaal. De inmiddels 20 weken zwangere Meng: ‘Het leek ons met kleine kinderen handig om de woonkamer af te kunnen sluiten. En ik kom uit China en wil nog wel eens wat wokken in de keuken. Dan blijven die geurtjes lekker daar.' Voor de aanstaande Chinese grootouders lieten Meng en Dennis een tweede en suite badkamer aanleggen. Dennis: 'De bestaande badkamer kan zo door mijn schoonouders gebruikt worden als zij in Nederland zijn. Ze hebben net twee maanden bij ons gelogeerd. Het is een lekker ruim en comfortabel huis waarin we al die tijd heel relaxed met elkaar hebben geleefd."

Trendsetter

Dennis tot slot: "Iedereen is onder de indruk van de woningen en hoe mooi de nieuwe Burgemeesterswijk is geworden. Binnenkort wordt de trein omgebouwd tot metro en komt er op vijf minuten lopen het nieuwe station Steendijkpolder. De lijn gaat 'van strand tot strand' heten. Met 20 minuten, zonder overstappen, zitten we straks op de Blaak in Rotterdam of met 10 minuten op het strand van Hoek van Holland. Inmiddels blijken we zelfs trendsetter te zijn: mijn zus is in de wijk komen wonen en mijn ouders hebben een optie in fase 4 van Loofmeesters. Goed voorbeeld doet goed volgen, toch?!"

Deel dit interview:

Interview Henny en Bart van Manen

Wie niet handig is moet slim zijn!

Echte nieuwbouwkopers

Na drie keer eerder een nieuwbouwwoning gekocht te hebben, kun je van Henny en Bart rustig stellen dat ze ervaringsdeskundigen zijn. Henny: "Het kopen van een nieuwbouwhuis is zó fijn. Het is comfortabel, goed geïsoleerd en onderhoudsarm. En je kan alles meteen naar je eigen zin maken. Ons vorige huis stond in Berkel en Rodenrijs en het was eigenlijk een helemaal naar onze zin afgewerkt en ingericht huis. Maar ik heb altijd gezegd dat dat huis in de verkeerde plaats stond. Mijn hang om naar Maassluis terug te keren bleek heel groot. Toen ik op een dag deze nieuwbouwwoningen op deze plek zag, begon het enorm te kriebelen."

Goed begroten loont
Bart heeft twee linkerhanden en houdt zich meestal bezig met de financiële kant van het nieuwe huis. Bart: "Een goede begroting geeft je veel houvast wat je je wel en niet kan permitteren. Henny is meer van het interieur en kan heel goed de ruimtes inschatten en daar de juiste kleuren en meubels bij denken." Henny: "Mijn inspiratie haal ik van woonprogramma’s op tv, in winkels en uit woontijdschriften. Zo ben ik ook op die houten wand in de eetkamer gekomen. Ik laat dat dan aan Bart zien en meestal vindt hij het ook mooi. Ik ben zo trots op Bart want hij heeft die wand samen met z’n zwager eigenhandig gemaakt!" Bart: "Ook al ben ik niet zo'n klusser, sommige dingen doe ik dan met wat hulp van anderen tóch liever zelf. Dat scheelt weer geld."

Henny en Bart van Manen

Je blijft afwegingen maken

De landelijke stijl met de jaren '30 erker sprak het stel heel erg aan. Ook vonden ze het leuk dat je je eigen baksteen kon uitzoeken. Helaas voor hen, gold dat alleen voor de eerste koper van een tweekapper. En dat waren zij niet. Henny: "Als ik wél had mogen kiezen dan was ik voor de donkere variant gegaan. Maar deze is uiteraard ook heel mooi."

De dubbele deuren tussen de woonkamer en keuken, lieten zij destijds vervallen. Henny: "Wij vinden het heerlijk dat het nu een grote lichte woon-leefruimte is. Zo ervaar je de enorme ruimte in het huis."

Een goede basis is het halve werk

Bart geeft andere kopers van een nieuwbouwwoning de tip om voor een goede basis te zorgen. "Bezuinig bijvoorbeeld niet op vloeren, goede keuken en badkamer. Als het mogelijk is, kun je het maar beter meteen bij de bouw van je huis laten doen." "En bedenk goed wanneer je je tuin gaat inrichten. In ons vorige huis hadden we geen achterom en dan is het heel handig om het zand en stenen via je nog niet ingerichte woning naar de tuin te brengen. Bij dit huis lopen we met de tuinspullen gewoon langs zij maar toch hebben we niet te lang gewacht met het aanleggen van de tuin. Een ingerichte tuin is toch meer genieten dan een uitkijkend op een zandbak, toch?"

Zeg nooit nooit

Henny en Bart lijken hun droomhuis op de ideale locatie gevonden te hebben. Henny: "Hoewel ik nog veel ideeën en wensen heb en altijd met interieur en wonen bezig ben, gaan we voorlopig niet verhuizen. Ik zeg bewust ‘voorlopig’ want je weet natuurlijk nooit wanneer het weer gaat kriebelen...!"

Deel dit interview:
Top
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Susan Hoekman
Verkoopmanager

030 6097222
susan.hoekman@am.nl

Susan Hoekman
Ligging van het project